29 Şubat 2012 Çarşamba

Taze Tereyağı Yapıyoruz....

Uzunca bir süre sonra sizlerle birlikteyim...   Hastalıklar, gelenler, gidenler, işler, güçler, güç gelenler, güç gidenler.... kısacası yoğunduk ...

Artık bloğuma yazmayı özledim dedim bugün Atillamuya.. Boştuk ta bugün.. haydi hep aklımızda olan birşeyi yapalım dedik.. vee TEREYAĞI YAPTIK... vallahi de billahi de yaptık..:)))


Benim bu katkı maddelerine olan düşmanlığım sonunda kendi tereyağımızı yapmaya kadar vardı anlayacağınız. Satın aldığımız bütün kremaların üzerlerinde süt yağı yazısının yanında bir takım rakamlar vardı. Yani, bayatlamasın diye bazı koruyucular eklemişler. Büyük bir hayal kırıklığı yaşandı tabii.. veee azmin elinden yine uçanla kaçan kurtuldu.. Üzerinde sadece süt kreması yazan krema PINAR marka taze kremaydı. Pınar krema açıldıktan sonra 2 gün içinde bozulmasına karşın, diğer kremalar 1 hafta kadar dayanıyordu. Nedenini araştırırken koruyucularla tanıştık. :( Aynı şekilde tereyağların üzerlerinde de bazı katkılar görüyorduk. Biz de Pınar marka kremadan tereyağı yapmaya karar verdik. Üstelik çok kolay oldu..

Kremadaki yağı katı hale getirmek için çırpmamız gerektiğini biliyorduk da, neyle çırpalım ona karar veremedik. Önce blendera koyduk. Krem şanti kıvamına geldi, baktık kesilmiyor, canımız, ciğerimiz, mutfağımızın merkezi KİTCHENAİD miksera aktardık. Başladık çırpmaya.. çırptık.. çırptık.. yani kitchenaid çırptı, çırptı.. :) biraz pütür pütür oldu.. biraz sulandı... merakla başında beklerken fotoğraf çekmeyi unuttuk. Sonra aniden ses değişti bir baktık ki çırpıcı ucun içinde bizim güzel tereyağı...:)) heyoo oldu işte.. ama tadı nasıl acaba diye de meraktan ölüyoruz.. Bir de fireyi merak ediyoruz. Hemen süzdük. Arta kalan su, yani pardon bir çeşit süt çünkü çok lezzetli başka birşeyde kullanılmak üzere tadıldı ve saklandı. Ortaya çıkan tereyağımızı tarttık.. 400 gr kremadan 200 gr tereyağı elde etmişiz. Yani % 50 fire. Az değil. Peki lezzeti?? ben tereyağını yağlı kağıda alıp, elimi sürmeden kağıtla biraz sıkıştırdım. Biraz daha su çıktı. Hemen bir dilim ekmek kızarttık, tereyağımızı ekmeğimize sürdük.. Bu güne kadar yediğim en TAZE, en LEZZETLİ  ve KATKISIZ tereyağını yapmış olduk..


Haydi hemen sizde deneyin.. Çok güzel oluyor, yok ben yapmam diyorsanız, biz sizin için de yaparız, çünkü bundan sonra tereyağımızı kendimiz yapacağız....

ÇOK LEZZETLİ VE ÇOOOK TAZEEEE....

5 yorum:

  1. İlk fırsatta denenecek bu ev yapımı tereyağı. Ben de pasta v.b. yaparken artan süt kremalarını kilo aldırıcı yiyeceklere dönüştürmeden nasıl değerlendirebilirim diye uzun süredir düşünüyordum. teşekkürler İpekimu...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık İpek hanım ben de karşı komşumun aldığı sütçüden süt alıp kaymaktan yapıorum pek güzelll oluyor :)))

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle elinize sağlık . Şu anda artık bende bir kitchenaid mikser sahibiyim ve çokta memnunum ben kendi çalıştığım firmadan bir adet edindim sadece beyaz rengi var ancak 990TL sadece 15 marta kadar devam eden bir kampanya dahilinde kesesine uyan herkesi bir adet kitchenaid sahibi yapmak isteriz =)
    Hep söylerlerdi gıda okumuş biri olarak bende içim rahat bir biçimde söylüyorum artık Kitchenaid sahibi olmak ayrıcalık =) siz yorulmayın mikseriniz yorulsun
    Sitemizde de satışta ancak arayarak da bilgi alabilirsiniz taksit olanağı ve havale seçeneği de mevcut ( http://www.cafemarkt.com ) bu arada bloğumuza sizleride bekleriz işinize yarayacağına inanıyorum

    YanıtlaSil