25 Mayıs 2017 Perşembe

Ramazan da bizimle iftar yapabilirsiniz..

Buldum kocaman salonu, neler yapabilirim diye cin fikirler peşindeyim..

Güzel bir salonumuz varken niçin dostlarla keyifli yemekler yemeyelim dedik.. Önümüz de ramazan.. İftar sofralarını birlikte yapalım dedik. Değişik menüler hazırladık. Siz dostlarınızı toplayın menünüzü seçin, biz sizi ağırlayalım.. Eviniz kirlenmesin, başkalarının gürültüleri sizi rahatsız etmesin, istediğiniz müziği çalalım (youtube sağolsun :)) ), her şey size sunulsun..
Rezervasyon yaptırmayı unutmayın ama..:) 232 421 5988 veya 532 615 1950

Menü 1 


Domates Çorbası

Fırında közlenmiş domates ve krema ile yapılmış, el yapımı ekmeklerden yapılma kretonlarla servis edilen kekikli

Köfte

Yağsız dana kıyma ile yapılmış, içerisinde sadece soğan, baharat, maydanoz, zeytinyağı ve ekmek kırıntısı olan el yapımı


Erişte

El yapımı, taze

Salata

Taze yeşillikler, domates ve salatalık, zeytinyağı ve limon sosuyla

2 Çeşit Zeytinyağlı

Haftanın pazar güzellerinden iki çeşit özel yapılmış 

Zeytin, Hurma

Meyvalı tatlı

Meyva ve çikolatanın muhteşem buluşmalarına tanık olun

El yapımı ekmek

Tam buğday unlu

Tarçın şerbeti/çay/türk kahvesi

60 TL




Menü 2

Çorba

Kremalı sebze çorbası

Elbasan tava

Tavuğun göğüs eti ile

Fırında tereyağlı baharatlı patates

Kabuklu minik taze patates ile

Ciğersiz iç pilav

Dereotlu, soğanlı ve baharatlı

Salata

Taze yeşillikler, domates ve salatalık, zeytinyağı ve limon sosuyla

2 Çeşit Zeytinyağlı

Haftanın pazar güzellerinden iki çeşit özel yapılmış 

Zeytin, Hurma


Meyvalı tatlı

Meyva ve çikolatanın muhteşem buluşmalarına tanık olun

El yapımı ekmek

Tam buğday unlu

Tarçın şerbeti/çay/türk kahvesi


70 TL



Menü 3


Çorba

Domatesli Şehriye 

Etli Yaz Yahnisi

Dana etli, taze soğan ve domates ile pişmiş mantarlı  

Patates Püresi

Sütlü ve Tereyağlı

Pilav

Domatesli Pirinç pilavı

Salata

Taze yeşillikler, domates ve salatalık, zeytinyağı ve limon sosuyla


2 Çeşit Zeytinyağlı

Haftanın pazar güzellerinden iki çeşit özel yapılmış
 

Zeytin, Hurma


Meyvalı tatlı

Meyva ve çikolatanın muhteşem buluşmalarına tanık olun


El yapımı ekmek

Tam buğday unlu

Tarçın şerbeti/çay/türk kahvesi


85 TL

Söylememe gerek yok ama söylemeden edemeyeceğim, elbette ürünlerimiz tereyağı ve zeytinyağı kullanılarak pişiriliyor. Glikoz şurubu, yapay aromalar, MSG denilen cin tuzunu asla kullanmıyoruz. Taze ve sizin için hazırlanıyor... Tabii bir de kalabalık gelin.. en az 6 kişi için sofra açıyoruz..:)

Kurs mu, Atelye mi, Ders mi, Workshop mu.. neyse ne BAŞLIYOOORRRR!!!!

Evvet.. Yanlış okumadınız..

Yeniden başlıyoruz.. Ufak ufak denemiştik artık başlıyoruz..


İlk hedefimiz, ramazanda iftara ekmeğinizi yetiştirmek.. Yaniii ekmek kursu yapıyoruz... Sonra ki hedefimiz de bayram çikolatanızı yapmanızı sağlamak..

Ekmek Kurslarında neler yapacağız?


Öncelikle ekmek mayalamayı, dikkat etmemiz gereken püf noktalarını, un çeşitlerini ve yapım tekniklerini öğreneceğiz.. Foccacio, tam buğday unlu ekmek, küçük peynirli toplar, chapati, brioche ve pide yapmasını öğreneceğiz.. Tam tekmil ekmek kursu yani..




Saat kaçta başlar, kaç saat sürer?


Saat 11 gibi başlayacağız. Mayalanma süresi uzun olduğu için biraz zamanımızı alacak bir kurs. Öğlen atıştırabiliriz, eğer isterseniz.. Oruçluyuz derseniz, saygımız sonsuz.. Saat 18 - 19:00 civarı bitecek. Yaptığınız ekmeklerle birlikte sizi evinize uğurlayacağız..


Ne kadar ücret ödemeniz gerekiyor?


Bütün bir günü geçireceğiniz bu güzel etkinliğimize katılmak için 140 tl + KDV ödemeniz yeterli olacaktır.

Nasıl kaydolabilirsiniz?


Kurs tarihlerinden en geç iki gün önce 232 421 5988 numaralı telefonu veya 532 615 1950 numaralı telefonu aramanız gerekiyor..

Kurslar ne zaman olacak?

30 Mayıs Salı
  6 Haziran Salı
13 Haziran Salı
20 Haziran Salı

Haydi bekliyoruz...  Sağlıklı beslenmeye, sağlıklı büyümeye, sağlıklı yaş almaya... :)))

22 Mayıs 2017 Pazartesi

Barbaros Köyü..

Cumartesi günü nasıl olduysa atelyeden çıktım.. Aklım Barbaros köyünde yapılan etkinlikte..
En son geçen hafta sonu Alsancak Garında düzenlenen makarna ve peynir festivaline gidip hayal kırıklığının anlatılamaz boyutlarını yaşamıştım. Peynir festivalinde tek bir peynirci vardı. Kahve ve çikolata festivalinde tek çikolatacının biz olması gibi bir durumdaydı peynirci firma.. Çok kötü bir organizasyondu. Stand sahipleri de şaşkınlık içerisindeydi.
Barbaros Köyünde ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum. Aslında itiraf edeyim yerini bile bilmiyordum. Yandex amcaya sorduk, söyledi.. gösterdi, götürdü :)))
Arabamızı park etme sorunu yaşamadık. Otoparklar düzenliydi.. rahattı.. yavaş yavaş köye doğru yürüdükçe yerel satıcılar bizi karşılamaya başladı. Zeytinler, salçalar, tarhanalar, reçeller, karadut suları, enginarlar... tonton teyzeler, genç torunlar...

Biraz daha ilerleyince patchwork sergisiyle karşılaştık. İnanılmaz emek.. yapmayı göze alırsanız nasıl yapılacağını anlatan çalışkan teyzeler var.. Bu işlere ait malzemeleri satıyorlar da..

Çıktık, sarmalar, dolmalar... ohhh mis.. yeni bir kavram üretmişler, çat kapı.. umduğunu değil, bulduğunu ye, iç, öde.. bayıldım.. bir yerden ev aşüresi alarak başladık yemeeğeeee... :))))))
Bir delikanlı (5 yaşındaymış) sıpasıyla fotoğraf çektirmek isteyenlere 1 tl karşılığında izin veriyordu.. Sorun sıpanın utangaç olmasıydı.. ama kaçamadı benden..:)
 Sadece anlamadım arkadaki arkadaş ne fotoğrafı çekiyormuş.. biz nasıl atlamışız.. :O

Kalabalıklardan kaçıp kendine serinde bir kucak bulmuş köpecik ayrı bir güzellikti.. Teyzeler de şaşkınlıkla bu kadar kalabalık bu köye nasıl geldi diye bakıyorlardı.

 Oyuklar heryerde...:)

 Yaratıcı bir festivaldi..:)

 Hatırasız olmaz.. :) Hemen yanında da kumaşlardan bir labirent yapmışlardı.. Çocuklar için ayrı oyun alanları, kapı önlerinde küçük müzik grupları, köy meydanında davul zurnalı halaylar, küçücük sergiler, satıcılar...

Türk motifli bir nakış sergisi vardı. Minicik ama ne emek.. Bonsai yapmak istiyorsanız görmeniz gereken bir sergi daha vardı. Bonsai ye ait detay bilgilerin verildiği, bonsai çanaklarının satıldığı.. mini mini zeytinler, akçaağaçlar, meşeler..

Barbaros köyü kültür evi de ayrıca bu köyde sanata verilen değeri gösteren bir yapıydı.. Etnoğrafya müzesi gibiydi.. Anladınız siz.. sevdik biz Barbaros Köyü'nü...:)


 Köyde keçe ile yapılmış işlere ait bir sergi vardı. Yapanın adını almamışım. Çok ama çok başarılıydı. Herşey kumaş ve keçe ile yapılmıştı. İfadeler müthişti..
Barbaros Köyündeki bu etkinliği kim düzenlediyse ellerine yüreğine sağlık.. Köy halkından gençler memnun.. yaşlı teyzelerim çok değişti köyümüz çoook diyorlar.. ama yüzleri de gülüyor..
Ne Alaçatı ne Urla festivali gibiydi.. Herşey mantıklı fiyatlara satılıyordu. Gerçek köylü teyzelerim ve/veya onların çocukları, torunları vardı.. Kim düzenlediyse, yüreğine emeğine sağlık..

9 Mayıs 2017 Salı

Bir Eğitimin Ardından...

Merhabalar...

Demiştim size daha sık yazacağım artık diye..

Geçen hafta İstanbul Barry Callebaut Akademy bizleri konuk etti.. Çok önemli çıkarımlarım oldu kendi adıma..
IMG_1655.JPG görüntüleniyor
Yine madde madde yazacağım... 

* Öncelikle biz İpeksi Tatlar olarak asla ticarete dönüşemeyecek bir iş yapıyoruz. Bunu bir kez daha anladım. Katkı ve koruyucu kullanmayarak, daha önceden hazırlanmış malzemeler kullanmayarak inanılmaz bir şekilde Don Kişot vari işçilik ve malzeme bedeli ödüyoruz. Normal bir pastane olsak, hım.. bitter çikolatalı trüf mü? tamam çocum getir %30 lük fındık pralin kovasını, aç kapağını, koy sıkma torbasına... hazır trüfleri doldur bakiimm.. tamammm... makinada kendi kendine temperlenmiş çikolatadan da getir.. kapak yap.. tamammm.. 10 dk dolaba koy.. tamamm.. yine çikolata getirin bakiim.. trüfleri de getirin.. elinize eldiven geçirin.. şu boyadığımız çikolata parçacıklarını hazırlayın.. elle trüfleri çikolataya bulayınca boyalı çikolatalara da bulayın.. bittii.... ki bu işlem yine de elle hazırlandı diye kaliteli ürünler arasında.. Biz mi ne yapıyoruz? Önce, Çikolatanın içine koyacağımız dolguyu hazırlıyoruz. bir akşam önce..Krema, çikolata ve kakao yağı veya tereyağıyla.. Sabaha katılaşmasını bekliyoruz. Şekillendiriyoruz. Bir daha dolaba koyup bekliyoruz. Sonra çikolatayı mermerde temperliyoruz.. her bir topu çikolata çatalıyla tek tek temperlenmiş çikolataya batırıyoruz. Sonuçta inanılmaz bir lezzet oluyor ama.. işçilik, süre 3-4 katı.. Malzeme bedeli en azından 3 katı..Ama içinde hiç bir koruyucu ve katkı içermiyor.. çocuğunuza bile güvenle yedirebiliyorsunuz..

* İkinci öğrendiğim şey, insanlar renkli ve parlak şeyleri sevmeye alıştırıldılar.. Aynı zamanda daha da çok şeker tüketimine alıştırıldılar..Maalesef bu renkler doğal olarak elde edilemiyor.. Edilenler çikolata da kullanılamiyor.. Doğal gıda boyası diye birşey yok dostlarım.. soğan kabuğu ve pancar, ıspanak suyundan bahsetmiyorum. Hani ambalajlanmış satılan boyalardan bahsediyorum. Çünkü soğan kabuğu, pancar vs yi çikolatada kullanamıyoruz. Eğitimde yapılan parlak ve renkli pastalarımız inanılmaz beğeni aldı.. İçim acıdı..
IMG_1615.JPG görüntüleniyorinvert şeker... glikoz şurubuna göre daha masum ama glisemik indeksini bilmek lazım..
IMG_1660.JPG görüntüleniyorİşte bu parlak şeyler var ya.. işte bu sosun içerisinde tam 300gr glikoz şurubu ve 3 gr boya var.. 3 gr hocanın gözüyle ayarlanıyor o da ayrı.. 
IMG_1656.JPG görüntüleniyorjapon pastası.. lezzet muhteşem.. ama o kırmızı nasıl oldu sizce.. tabii ki kimyasal kırmızı boya ile.. boyanın tat değişikliğini içerisindeki çarkıfelek ve mango püreleri baskılıyor..
IMG_1664.JPG görüntüleniyorNe kadar şık değil mi bu eklerler.. hı hı.. lezzetli de... içerisindeki hazır pralinle çırpılmış krema.. yapımı 5 dk. Biz akademide hayvansal krema kullandık bizim kullandığımız gibi. Ama konuştuğum diğer ustalar, ablam (ustalara göre ablayım :P ) sen dalga mı geçiyorsun çok pahalı ve tutmuyor istediğimiz gibi.. Bitkisel krema süper diyorlar.. Bitkisel krema, tohum yağlarından yapılıyor.. Hani şu tüketmeyin denilen palm yağı, ayçiçek yağı gibi...

* Ücüncü öğrendiğim şey de, hijyen bir ortamda çalıştığımız.. Eldiven takmakla olmuyor sadece hijyen.. Şef, masayı sildiği bezle spatulayı, spatulayı sildiği bezle elini silince kala kalıyorsunuz.. Söyleyince dırdırcı kadına çıkıyor adınız.. :(

* Daha çok var da uzatmayacağım.. Son olarak, bildiğimizi okumaya devam edeceğiz.. Siz bize temiz, katkısız, koruyucusuz, lezzetli ve sağlıklı olduğumuz için geliyorsunuz.. Bundan ödün vermeyeceğiz.. 

Bu yolumuzda desteklerinizle yürüyeceğimizi biliyoruz..

Çıkın çıkın gelin.. kahve de var, çay da var... yemek te (önceden haber verirseniz) var, pasta da..

Bekliyoruz...