3 Ağustos 2011 Çarşamba

Hurma elbette...


Ramazan geldi hoş geldi, bizim eve hurma ile geldi diyecektim ki diyemedim...

Hurma alırken hep ikilemde kaldım. Kilo ile açıkta satılan hurmalardan alsam, ne idüğü belirsiz... acaba bilinmedik bir mantar türevi yer miyiz? temiz midir? nerenin ürünüdür? Satıcı doğruyu mu söylemektedir??? Bu sorulara tatminkar yanıtlar bulamayacağımı düşündüğüm için kapalı paketlerde hurma almaya karar verdim. Bilindik süper marketlerden birine girdim.. Cins cins çeşit çeşit hurma... ooh ne güzel dedim. Nereden geldiği yazıyor, üretim ve son kullanma tarihi yazıyor.. ve içindekiler yazıyor... EVET YAZIYOR .. VE NE YAZIYOR BİLİYOR MUSUNUZ? HURMALARDA OH OH NE DE BALLIYMIŞ DEDİĞİNİZ ŞEY GLİKOZ ŞURUBUYMUŞ... İÇİNDE GLİKOZ ŞURUBU OLDUĞUNU YAZIYOR.....

İnanamadım.. ama gerçek. Aman dostlar, hurma satın alırken dikkat edin, paketlerin üzerini okumayı, açık alıyorsanız tadının ballı ballı değil, gerçek hurma tadında olmasına dikkat edin..

Sevgi, Tat ve sağlıkla kalın..

İyi geceler...

1 yorum:

  1. Aynı konudan muzdarip olan tek biz değilmişiz, konuyu ben de blogumda işledim.
    Paketlerin üzerine açık açık yazmaları yine iyi ama bir de yazmayanlar var. Eğer çok yapış yapışsa ve parlıyorsa glikozlu olabileceğinden dolayı kaçınmak gerek.

    YanıtlaSil