bayram yemeği olarak yaptığım tarçınlı etin ufak bir değişiklikle yapılabileceğini düşündüm. O yemeğin özelliği içerisindeki soğanı kavururken birazcık şeker koymamdı. Yemeğe biraz tatlı gerekiyordu. Ama bu defa soğanları kavururken, bolca tarçın veee kurutulmuş angelika eriği ekledim. Daha sonra da içerisine etleri koydum. Çok güzel ve lezzetli bir yemek oldu. Daha önceden pişirdiğim naneli (bir gün onun da tarifini veririm eğer isterseniz) barbun fasulye yemeğim ve salatamızı mutlaka tatlı ile bitirmeliydim. Ama nasıl? nasıl? nasıl? nasıl?...
Mado dan diabetikler için sütlü dondurma aldım. Her zaman her işe yarayan ganajımı şeker eklenmemiş çikolata ile hazırladım. (Belçika'dan özel olarak gelmiş bir çikolata...) Biraz da meyva güzel olmaz mıydı? eveett.. 2 tane armutu soydum, çekirdeklerini çıkardım küp küp doğradım. İçerisine Tv programında yapımını öğrettiğim gibi portakalı dilimledim ve suyunu da ekledim. Yine biraz tarçın koydum ve pişirdim..:)))) tarçın şeker ihtiyacımızı bastırdı, armut zaten tatlıydı.. Yemekler bittikten sonra mutfakta hızlıca biraz sos, biraz dondurma, biraz armut, biraz sos ve dondurma katlarıyla devam edip, üzerine nane yaprağıyla süsleyip servis yaptım.. Portakalın nasıl soyulacağını öğrenmek isterseniz https://www.facebook.com/video/?id=687036763#!/photo.php?v=10150285656396764&set=vb.687036763&type=2&permPage=1 adresindeki videoda bulabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder