8 Eylül 2011 Perşembe

Domatesli Beyaz Peynirli Yumurta.. Çocukluğumuz Tadı...

Çocukluk tatlarıma geri dönmek çok hoşuma gidiyor..

Dün Bostanlı pazarına girdiğimde gördüğüm domatesler beni annemin domatesli peynirli yumurtasına geri götürdü.. Ağzım sulana sulana domatesler aldım... Sonra da doğruca peynirciye gidip güzel bir Ezine beyaz peyniri aldım.. Evde çiftlikten gelme yumurtalar vardı.. Diğer pazar alışverişini hızlıca yapıp koşa koşa eve geldik.. Ağzımın suyunu yuta yuta bir hal oldum..



3 tane güzel, büyük, kıpkırmızı, yazın tüm kokusunu taşıyan domateslerimi soydum..küp küp doğrayıp, Tariş sızma yağından bir kaşık eklediğim tavanın içine koydum.. Eğer zeytinyağınız sızma değilse yumurta ile kullanmayın. Acımsı bir tat verebilir. Tereyağı kullanabilirsiniz veya hiç yağ koymasanız bile olabilir. Biraz tuz ekledim. Orta ateşte domatesler yumuşayıp, sularını salıp, sonra tekrar suyunu çekmeye başladığında içine ufaladığım 50-70 gr arası beyaz peyniri ekledim.



Peynirin erimesini beklemeden içine yumurtalarımı kırdım.. hiç karıştırmadım, çünkü bu menemen değil. Yumurta..:))) Sonra tavamın ağzını kapadım.. veeeee 2-3 dk sonraaaa TA TAAAA... muhteşem yumurtalar hazır...Kalorisi düşük (çünkü yağı çok az..), bol keratinli, bol proteinli vee çok lezzetli bir yemeğiniz oldu.. Daha ne olsun..:))




Bu tam benim anne tarifim.. Bu tarifi aynen yapıp yemek istedim. Ama yumurtaları yerken üzerine fikirler geliştirdik. Atilla, hemen üzerine karabiber ekti. Belki pişirirken içerisine biraz yeşil biber konabilir, maydanoz veya kekik konabilir.. Biraz İtalyan etkisi vermek isterseniz biraz fesleğen konabilir.. Daha önceden haşlanmış bezelye gibi sebzeler de konabilir.. Yani neymiişşş???? Temel yumurta tarifinin üzerine keyfinizi ekleyebilirmişsiniizzz :)))) Aramızda kalsın ama ben bu çocukluk tadını çok seviyorum. Beni çocukluğumun güzel, bol kitaplı, bol yemekli, bol gezmeli yaz günlerine götürüyor. Siz de çocuğunuza bir çocukluk tadı yaratmak istemez misiniz?


3 yorum:

  1. yaptım belki sizin ki kadar güzel olmadı ama yine de iyi oldu hoşuma gitti.elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Eklemek için her şeyi düşünmüşsünüz, kaşarı düşünmemişsiniz.rendelenmiş az miktarda kaşar hepsinden iyi olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Eklemek için her şeyi düşünmüşsünüz, kaşarı düşünmemişsiniz.rendelenmiş az miktarda kaşar hepsinden iyi olabilir.

    YanıtlaSil