5 Kasım 2011 Cumartesi

Kurban Bayramı nasıl Çikolata Bayramına dönüşür?

Merhabalar...

Oldum olası Kurban Bayramını anlayamıyorum. Bir çok kişi dini öyküsünü, nedenini, niçinini anlattı.. Hayır, beynim kabul etmiyor.. Niçin bizim günahlarımız için bir can'a kıyıyoruz? Neden fakirleri yılın sadece belli günlerinde hatırlıyoruz? Neden onlara arada sırada kasaptan aldığımız etlerden vermiyoruz? Neden kurban ettiğimiz hayvanların etlerini dağıtırken en güzel yerlerini kendimize ayırıyoruz? Neden kurban etmeden önce eti daha lezzetli olsun diye beslediğimiz hayvanlarla çocuklarımızın arkadaş olmasına, sonra da onları keserken çocuklarımızın izlemesine izin veriyoruz? Neden kurbana vereceğimiz parayı fakire doğrudan vermiyoruz? İllaki et mi yemesi lazım? ya tavuk yemek istiyorsa? ya da ayağı çıplak bir çocuğu varsa? Bizim günahlarımız temizlenir, sevaba girerken, o hayvancağızın canının hesabını kim veriyor? Kurban olmadan önce gözlerinin içine hiç baktınız mı? çaresiz yakarışlarını duydunuz mu? Çırpınışlarını gördünüz mü?

Haydi gelin bu bayram kurban kesmeyelim, can'a kıymayalım.. Onun yerine bir çocuğun okul giderlerini karşılayalım, et alamayacak durumda olan bir kaç aileye marketten/kasaptan et alıp verelim... Ya da başka bir ihtiyacını giderelim.. Mehmetçik Vakfına bağış yapalım, Atatürkçü düşünce derneğine ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernegine??  Ne dersiniz?

Mutlu, Tat'lı, sağlıklı nice güzel bayramlara.... (Bırakın Can'lar elinizden ölmesin...)

3 yorum:

  1. Datça'dan sevgiler. Bu akşam bayram nedeniyle gelen bir konuğum sizin ürettiğiniz çikolatalardan yemiş (Aslan-Zehra çiftinin evinde). Ballandırarak anlattı ve önerdi. Ben de akşam akşam şöyle bir ön araştırma yapayım diye sitenize girdim ve giriş yazınızı okudum. Ne kadar duygulandığımı anlatamam. Aynen sizin gibi düşünüyorum. Tat'çı (!) siteler öylesine çoğaldı ve öyle dinci (DİNİ DEĞİL) mesajlar veriyorlar ki artık ülkemle ilgili umutlarımı yitirmeye başladım. Neyse, canım (gavur) İzmir'ime yakışır anlatımınızla gecem aydınlandı. Size iyi bayramlar diliyorum. Çok çok sevgiler. Sabiş

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum!

    YanıtlaSil
  3. Sabiş Hanım, yorumunuzu şimdi gördüm. Çikolataları beğenmenize, yurdumuzla ilgili olarak ta aynı düşüncelerde olmanıza çok sevindim. Umarım bir gün size de çikolatalarımızı tattırabiliriz. İzmir e yolunuz düşerse beklerim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil