4 Ocak 2019 Cuma

2019 geldi hoş gelsinn..

Merhabalar,

Yine Sevgili Benan Bilek söylemese bloğu yazmayalı bir ay olduğunu farketmeyecektim...

Çılgın bir aralık ayı geçirdik, çılgın ve güzel..

Neler neler yapmadık ki, kilolarca çikolata yaptık, kutuladık, süsledik, paketledik, kargoladık..




Firma baskılı çikolatalarımızı da kutuladık yolladık. 
 Bu arada yeniden kilolarca çikolatayı yapınca tarifleri gözden geçirdik ve yeni yeni tatlar, yeni dokularıyla tezgahta ve evlerinizde yerini aldı..

Aralık ayında en eğlenerek yaptığımız şeylerden biri Butik Yılbaşı Çarşımızdı.. Yine mükemmel ekip bir apartmanın ikinci katına 200 den fazla insanın gelmesini sağladı. Yeni dostluklar kuruldu, yeni işbirlikleri ve projeler için hazırlıklar başladı.
Fotoğraftaki sırayla, Küçük Mavi Kare, Zizi Bilezikleri, Satsumania, Yeşim Yucal, Dara Handmade Accessories, ben :), Kün tasarım, Luisa Havlu, Benan Bilek, Özdil Handmade, Violet Design, Atelye Mimarlık ve Longa Likörleri.


Önümüzdeki hafta toplaşıp yemek yiyeceğiz, yapılacak çok plan, proje var.. Çalışıyoruz.

Çarşı biter bitmez çikolata ve pasta imalatlarına devam ettik. Bu harf pastalar pek şık oluyor ve çok rağbet görüyor. Selin Hanım, arkadaşı için sürpriz pasta yaptırdı.


Pastalar, çikolatalar derken İzmirli Yemek Bloggerları arkadaşlarım yeni yıl kutlama toplantısını yine İpeksi Tatlar'da yapmayı tercih ettiler.. Kur'a da çekilen hediyelerimizi birbirimize verdik. Yine çok kahkaha attık, yedik içtik. Ayrılırken ayda bir yapalım dedik..:)) geçen yıl da demiştik bir türlü başaramamıştık bu yıl umarım başarırız. 
Tchibo dan yazı bandı alıp dileklerimizi yazdım..

Pavlovayı yine yetiremedim. :( Güya bunlar fazla yaptıklarımdı..

Sevgili Figen'in tarifiyle yaptığım börek lup diye yendi bitti.

Osmanlının ilk soğuk yemeği Mastabe..

Tavuklu salatamızı unutmayalım

Oturunca az kışı çıkmışız. 15 kişiydik :))

Yemekten sonra yine çikolata yaptık tabii ki.. Bu kez yeni bir çikolata denedik. Callebaut Ruby isimli kendinden renkli bir çikolata çıkardı. Rengini çekirdeğin kabuğundan alıyormuş. Hafif ekşi, %46 kakao kütlesi olan yeni bir çikolata. Çok başarılı bulduk. 
Tanıştırayım karşınızda Ruby..

Tabii ki dilek çikolatamızı unutmadık. 

Aktivitelerimiz bize enerji kattı. Tobav da bir mini resital varmış, Sevgili Hale Gökalpsezer haydi çocuklara çikolata getirin deyince, yaptık ÇOCUKLATA'mızı koştuk gittik. Çocuklarda müziğin içlerinde yarattığı ritmi ve mutluluğu görmek, onları sağlıklı çikolata ÇOCUKLATA ile tatlandırmak bizi çok mutlu etti. İnsanın içine umut doğuyor. Bir sürü fotoğraf çektim, hiç birini bulamıyorum. Sanırım telefonun dolu hafızası bana oyun oynadı. 
Çocuklata'nın bir küçük parçacığı..

Bu aktivite de bizi kesmedi, Sevgili Ayfer Yavi, Alaçatı Clubbaba da kurabiye ve börek yarışmasına gelecek ve kitaplarını imzalayacaktı. Cuma gecesi Celal Bey, İpek Hanım, çikolatalarınızla gelin bekliyoruz deyince, biz yine hop hop tonton toplaş yapıp bu kez Alaçatıya gittik. Gitmişken muhteşem kitap BİR DÜNYA BÖREK'imi de Ayfer Hanım'a imzalattım. Aa şimdiden size müjdeyi vereyim. İlk bir müjdeleyeyim detaylarını da sonra başka bir yazıda anlatırım artık. 26 Ocak'ta Ayfer Yavi ile BİR DÜNYA BÖREK Kitabının hem söyleşisini yapacağız, hem börek yapacağız ve hem de siz kitaplarınızı imzalatabileceksiniz. İnanılmaz bir kitap. İçerisinde 337 tane börek tarifi ve böreklerin tarihçeleri var. Müthiş. 
Sevgili Ayfer Yavi ile..


Bu çarşıda da Urlalı ve Alaçatılı dostlarımızı gördük. Çok şanslıydık. 

Yıl bize hala bitmemişti.. 2018 e ait son pastayı yapıp sahibine teslim edip, yeni yılı karşılamak üzere hazırlanmaya başladık..
2019 Yılının hepimize gönlümüzdekileri vermesini, dünyaya bir rahat, bir huzur vermesini, tüm canlıların acısız, karnı tok, keyifleri yerinde yaşamasını, çok aşk olmasını, çok sağlık olmasını, çok para olmasını (parasız olmuyor anladık artık bu yaşta.:( ) İSTİYORUM. Var mı itirazı olan? 
Hep mutlu olun, mutlu kalın.. Hayatın tadını çıkartın..

Şimdilik hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder